Понедельник, 06.05.2024, 12:33
Вы вошли как Гость | Группа "Гости"Приветствую Вас Гость | RSS

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Май 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » Архив материалов
Признаюсь, когда мне впервые довелось услышать эти романсы в исполнении солистки Луганской областной филармонии Натальи Коломойцевой, долго не мог придти в себя. Романсы не о сладостной романтической любви к женщине, а о горькой судьбе борцов за свободу, больше жизни любивших «милую Украину», но по воле судей оказавшихся далеко от ее просторов – в мордовских лагерях для политзаключенных. И что особенно трогательно, романсы эти написаны Луганским композитором и гитаристом Юрием Коломойцевым на слова самих поэтов – политзаключенных Василя Стуса, Евгена Сверстюка, Ивана Светличного, Миколы Шатилова, Миколы Сармы – Соколовского и других. Впоследствии романсы облетели, так сказать, не только всю Украину, но и звучали в России. Фильм – концерт под названием «ПОВЕРНЕННЯ» неоднократно показывали на УТ – 1, где звучат эти романсы. И везде эта программа получала высокую оценку, как зрителей, так и взыскательных музыкальных критиков. Однако с наибольшим волнением и вдохновением Юрий и Наталь ... Читать дальше »
Просмотров: 711 | Добавил: juriy | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Так называется творческий проект камерного ансамбля «Кантабиле» Луганской областной филармонии под управлением известного музыканта и гитариста Юрия Коломойцева. Непростой прект, который был задуман еще в начале нынешнего юбилейного года, а затем успешно осуществлен, накануне Праздника Великой Победы, этим мобильным коллективом в составе лишь четырех музыкантов. Цель концерта – в течении школьного часа, а это всего - 45 минут, с помощью песен о войне преподать урок мужества. И на эмоционально-музыкальном уровне рассказать ребятам о том страшном лихолетье, когда огненный смерч войны врывался в судьбы людей, разрушая планы и мечты, опустошая цветущую землю, унося миллионы жизней. Тщательно были отобраны произведения для концертной программы. Это лучшие песни о войне. Свой проект коллектив проводил под эгидой главного управления образования и науки Луганской областной администрации, получив «добро» и поддержку первого заместителя начальника управления, кандидата педагогических наук Дьячен ... Читать дальше »
Просмотров: 1266 | Добавил: juriy | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Вечори вшанування творчої і подвижницької діяльності великого українського поета і патріота Василя Стуса, як їх ще називаймо Стусівські читання, у Вінницькій державній науковій бібліотеці ім. Тімірязєва відбуваються січневі дні щорічно. Традиційно у них беруть участь рідні поета, його син Дмитро Стус, вінницькі вчені і письменники, запрошені друзі дисидента з Києва і Львова. Цього разу на вечорі Василя Стуса у круглому залі бібліотеки виступили луганчани. Вони приїхали до Вінниці на запрошення дирекції бібліотеки. Особливістю цьогорічного вшанування поета стала оригінальна програма про творчість Василя Стуса і його побратимів, підготовлена артистами Луганської обласної філармонії, а саме камерного ансамблю „Кантабіле” під керівництвом Юрія Коломойцева. Як він розповів у своєму виступі, ця програма підготовлена на основі глибокого вивчення літературної спадщини та громадсько – політичної діяльності поета і таких його побратимів, як Євген Сверстюк, Іван Світличний, Григорій Кочур, Ірина ... Читать дальше »
Просмотров: 700 | Добавил: juriy | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

День Конституции Украины готовятся праздновать и наши земляки, проживающие в Санкт-Петербурге. Под эгидой Генерального консульства Украины в России, Национального культурного украинского центра в Москве здесь выступит со своей программой камерный ансамбль «Кантабиле» Луганской областной филармонии . До этого артисты представили свой репертуар на майских торжествах в Москве, где, собственно, и были замечены сотрудниками консульства. Раньше подобных приглашений на концерты для выходцев из Украины удостаивались лишь певцы и музыканты западных областей нашего государства. Восток-де украинскую культуру не знает и не любит, ошибочно полагали дипломаты. Популярная, инструментальная и камерная музыка украинских авторов, украинские народные песни в исполнении «Кантабиле» стали настоящим открытием для них. Ансамбль надеется, что концерты в Санкт-Петербурге поможет наладить творческие контакты для дальнейшей гастрольной деятельности в России. Инф. «Наша газета», 27.06.2006г.
Просмотров: 682 | Добавил: juriy | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Просвітянський ансамбль „Кантабіле” – переможець IV Всеукраїнського конкурсу – фестивалю творчих колективів „Просвіти”, лауреат багатьох міжнародних конкурсів. Цей чудовий сімейний колектив працює в Луганській обласній філармонії. Глава сім’ї та керівник колективу – Юрій Коломойцев, в ансамблі його дружина Наталія та син Іван. Батько закінчив Донецьку консерваторію по класу гітари, син навчається в Луганському інституті культури і мистецтв під керівництвом батька по класу гітари. А пані Наталія навчалася в консерваторії в Нижньому Новгороді. Вона росіянка, але досконало володіє українською мовою і закохана в українську пісню. Ансамбль пропагує українське мистецтво у нас і за кордоном. Зокрема виступали перед українцями, й не лише перед ними в Санкт – Петербурзі, Москві, Сербії, Угорщині, Великобританії, Франції, де схожі на наші культурно – просвітницькі товариства передали нам чималу бібліотеку. Тобто колектив має значний досвід зарубіжних гастролей, співпраці з діаспорою. Нещодавно к ... Читать дальше »
Просмотров: 705 | Добавил: juriy | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

В один из майских дней во Дворце культуры железнодорожников состоялся праздничный концерт артистов Луганской областной филармонии – лауреата международных конкурсов, певицы Натальи Коломойцевой и дуэта гитаристов в составе Сергея Харченко и лауреата премии имени «Молодой гвардии» Юрия Коломойцева. Красочные афиши с приглашением на концерт «Поговори со мной, гитара» привлекли внимание и вызвали интерес у многих луганчан. В программе концерта – песни и романсы, музыка разных времен и народов. Песня и гитара неразделимы в своем призвании исповедать высокую поэзию человеческих чувств. В концерте прозвучали песни и романсы на стихи поэтов – луганчан Н. Ночовного «Абрикоси в Камброді цвітуть», А. Медведенко «Весна», Л. Лазор «Распахну свое сердце гитарой» и многие другие. Они вошли в сборник, изданный под названием „Луганська березіль”. Автор музыки – Юрий Коломойцев. Его творчество – это продолжение традиций лирического романса и песни, рожденных нашим временем и ярким композиторским талант ... Читать дальше »
Просмотров: 796 | Добавил: juriy | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

„Мені випала щаслива нагода побувати на дуже цікавому концерті, який відбувся у нашому технікумі. Чесно кажучи, я була просто вражена. Артисти роблять дуже велику справу: вони не тільки дають концерти безкоштовно, але й допомагають глядачам не забувати українську мову, українські пісні та історію нашої культурної спадщини”. Сергієнко Юлія, гр. 1бб т -3. „Я можу сказати, що після цього виступу просто закохався в нашу українську пісню та культуру. І справді, такі пісні здатні об’єднати український народ. Я вважаю, що доки є такі голоси і такі таланти, такі пісні, доти і житиме Україна”. Лимарев Олександр, гр. 1бб-3. Эти отзывы принадлежат студентам Луганского строительного техникума транспортного строительства, посетивших концерт ансамбля камерной и популярной музыки Луганской областной филармонии «КАНТАБИЛЕ», который состоялся в их вузе в конце января этого года в честь Дня Соборности Украины. * * * …Их совместная творческая деятельность началась в 2000-м. До этого времени Юрий и Наталь ... Читать дальше »
Просмотров: 74616 | Добавил: juriy | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (2)

- Ми дуже раді, що саме у Теребовлю завітали гості зі сходу зі своєю незвичайною і цікавою програмою, покликаною поєднати Схід і Захід нашої України. І справді, свою історію, трагічні її сторінки ми повинні пам’ятати разом. Це повинно не роз’днювати нас, а навпаки об’днювати в єдиному пориві зробити Україну кращою, заможнішою. Із завмиранням серця слухали ми розповіді ведучого Юрія Коломойцева – Лауреата Міжнародних та Всеукраїнських і фестивалів, композитора, про поетів – героїв, патріотів з різних куточків України, які відсиділи в тюрмах, які наперекір обставинам в там могли творити, писати чудову поезію, гартувати свою волю і свій дух. Ці розповіді емоційно підсилювалися через виконання музичних творів на вірші поетів – патріотів: уродженця Донеччини Василя Стуса, Луганщини – Івана Світличного, Західної України – Миколи Сарма – Соколовського, Миколи Шатилова, священика з Івано – Франківщини Ярослава Лесіва та ін. Романси на їхні вірші майстерно виконувала Лауреат Міжнародних та ... Читать дальше »
Просмотров: 734 | Добавил: juriy | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

„Золотий голос” відомої української співачки Оксани Петрусенко серед духовних скарбів українського народу є одним з найдорогоцінніших. Моя мама, яка була закохана в пісню і сама любила співати, завмирала на місці, мовби заворожена, коли з гучномовця до неї долинало неповторне „тьохкання українського соловейка”. Такого я не чула з дитинства, бо давно вже немає на цій грішній землі відомої співачки, а з транзисторів та екранів телевізорів лине така каламуть, де ні мелодії, ні слів, яких би могла сприйняти, або запам’ятати нормальна людина. І як же я була вражена, коли зовсім випадково, проходячи повз актового залу Луганського педінституту, де була у справах, почула знайомий до болю голос, який так нагадував Оксану Петрусенко. Моїй цікавості не було меж, доки я не побачила на сцені струнку молоду співачку, яка виводила голосом, наче вишивала тонкою голочкою український рушник: „Місяць на небі, зіроньки сяють, тихо по морю човен пливе”. Хто це, - запитую, хвилюючись у випадкового сусіда? – ... Читать дальше »
Просмотров: 1328 | Добавил: juriy | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Історія України, як засвідчують фахівці, визначними подіями і колоритними особистостями перевершує навіть історію Франції, яку так щедро оспівали письменники, що називається, розрекламувавши на весь світ. Ми ж свою історію або мало, або й зовсім, у переважній більшості, не знаємо. А разом з тим, тут є чим захоплюватися, є з кого брати приклад, є кого наслідувати, щоб створити систему громадянського і патріотичного виховання. Ось про це й подумали відомі в нашому краї артисти Коломойцеви, готуючи разом з Сергієм Харченком першу програму на слова поетів – шестидесятників – „Розстріляне Відродження”. З нею вони вже побували в школах Перевальського району, привезли звідти хороші відгуки. Тепер з ініціативи голови Жовтневої районної Ради м. Луганська Миколи Івановича Григоренка з цією ж програмою виступають у школах даного району. На одному з концертів нам вдалося побувати. Ось деякі фрагменти для певної уяви. Директор середньої школи №49 Леонід Олександрович Сокіл сказав: „ У нас у школі п ... Читать дальше »
Просмотров: 710 | Добавил: juriy | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 6 »